Manisa Membran Çeşitleri

Manisa Membran Çeşitleri


Membran, yalıtım uygulamalarında kullanılan ve yalıtımın özünü oluşturan bir malzemedir. Bilindiği gibi günümüzde bina ve konutların yalıtımları oldukça büyük önem taşıyan bir konudur. Binaların daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir şekilde kalabilmeleri için membran uygulamalarının yapılması gerekiyor. Son yıllarda bina ve konutlara membran uygulaması yapılması zorunlu hale geldi. Özellikle yeni imar edilen konutlarda bu durum zorunlu bir durum olarak dikkat çekiyor. Membran uygulamaları hem ısı hem de su yalıtımı konusunda uygulanan malzemeleridir. Membranların su yalıtımında kullanılması işle birlikte bina ve konutların su ve neme karşı korunması sağlanıyor. Isı yalıtımındaki faktörü ise bina ve konutların kışın soğuktan yazın da sıcaktan korunmalarını esas alıyor.

Membran Çeşitleri Nelerdir ?

APP Membran Kaplama

APP Membran çeşitleri orijinal kaynak olarak poliester takviye veya fiberglas takviye, değiştirici olarak APP, APAO kullanır ve su yalıtım malzemelerini polietilen, kum veya çakıl olarak kaplar. APP (Ataktik Polipropilen Plastomerik) tipi modifiye edilmiş, seçilmiş yüksek dereceli visko elastik polimerlerle modifiye edilmiş ve yüksek kaliteli dokuma olmayan 300 g polyester taşıyıcı ile güçlendirilmiş damıtılmış asfaltın özel olarak formüle edilmiş bitümlü bir bileşiminden oluşur. APP membranı zımparalanmış üst yüzey kaplaması ile kaplanırken, alt yüzey kabartmalı ve ısıya duyarlı bir polietilen film ile korunmaktadır. Alt yüzey için bu tip kaplama iki özel amaç için seçilmiştir.

APP ile modifiye edilmiş bitüm , ataktik polipropilen (APP) formunda plastik kullanılarak modifiye edilen plastik bir bitüm karışımıdır. Montajcılar APP’yi şaloma uygulamasına başladığında, bu tür plastik 148 °C’lik bir noktada erimeye başlar, burada daha sonra bir yüzey boyunca silinebilen neredeyse serbest akışlı bir sıvı gibi davranan sıvı bir balmumu benzeri maddeye erir. APP ısıtma sırasında yüksek bir sıcaklık toleransına sahiptir , bu nedenle montajcılar için daha kullanıcı dostudur. Bu erime kolaylığı, APP bitümünü konut özellikleri ve ticari düz çatılar gibi daha küçük çatılarda popüler hale getirir.

2. EPDM Membran Kaplama


EPDM Membran çok çeşitli uygulamalar için mükemmel, hafif, dayanıklı ve hava koşullarına dayanıklı tek katlı su yalıtım membranıdır. 20 yıldan uzun bir süredir, aşırı sıcaklık dalgalanmalarına ve doğrudan güneş ışığına sürekli maruz kalmaya dayanabileceği kanıtlanmıştır. Ayrıca, olağanüstü esnekliğe sahiptir ve normal bina hareketi altında ayrılmaz veya çatlamaz. EPDM su yalıtım membranı çağdaş yapılar için %100 su yalıtım görevi olan etkili ve yüksek performanslı bir su yalıtım sistemidir.

EPDM düşük sıcaklıkta elastik ve yırtılmaya karşı dayanıklıdır. EPDM çatı levhaları her türlü hava koşulunda borular ve eğimler üzerinde işlenebilir ve bu tür projeksiyonların etrafına düzgün bir şekilde sığabilir. Ayrıca EPDM membran çeşitleri UV ışınlarına dayanıklı olduğu için güneş korumasına ihtiyaç duymaz ve çatı yapısı, yani yalıtım yoluyla ısı transferini azaltmak için normal önlemler alınabilir.
EPDM’in tipik kurulum yöntemleri arasında gevşek serilmiş balastlı, mekanik olarak sabitlenmiş ve tamamen yapışmış sistemler bulunur. EPDM çatı sistemlerinin kurulumuyla ilişkili ısı veya açık alev olmadığından, genellikle daha kolay ve kurulumu daha güvenli kabul edilir. EPDM tabakalarının kenarları boyunca olan dikişler tipik olarak üretici tarafından temin edilen bir dikiş bandı veya bir sıvı yapıştırıcı kullanılarak yapıştırılır.

3. TPO Membran Kaplama


Polimer üretim teknolojisi kullanılarak üretilen, yeni tip su geçirmez bir malzeme olan TPO membran, hem polipropilen (plastik) hem de etilen-propileni (kauçuk) birleştirir. Plastifiyan içermeyen TPO membran çeşitleri uzun süreli esneklik sağlar. Sonuç, güvenilir, uygun maliyetli, çevre dostu ve kurulumu kolay olan ideal bir ticari su yalıtım membranıdır.

TPO Membran (termoplastik poliolefin), tek katlı yansıtıcı bir çatı kaplama membranıdır. TPO dediğimiz şeyi oluşturmak için birlikte polimerize edilen polipropilen ve etilen-propilen kauçuktan oluşur. Bu sentetik membran kaplaması çeşitli kalınlık ve boyutlarda gelir. Genellikle, müşteriler pazarda 45 ila 80 mil kalınlıkta bulabilirler. TPO genellikle beyaz, gri ve ten rengi olmak üzere sadece üç renkte mevcuttur. Enerji tasarruflu serin bir çatı elde etmek istiyorsanız, güneş enerjisini etkili bir şekilde yansıtan beyaz rengi tercih edebilirsiniz. Bu aynı zamanda binanın enerji tüketiminin etkisini de azaltır.

4. PVC Membran Kaplama


PVC Termoplastik su yalıtım membranı, ana malzeme olarak Polivinil Klorür Reçine (PVC) kullanılarak plastikleştiriciler, UV emiciler ve diğer katkı maddeleri ile karıştırılarak işlenen yüksek polimer su geçirmez bir malzemedir. Rüzgarla yük altında zarın kaldırılmasıyla üretilen gerilmeler altında aşırı uzama ve tabaka deformasyonunu önlemek için gereken yüksek kopma ve yırtılma mukavemeti sağlayan polyester takviyeli bir malzemedir.

PVC Membran, ticari veya endüstriyel çatılarda kullanılan tek katlı bir çatı membran kaplamasıdır. TPO ve EPDM gibi diğer membran çatı kaplamalarına benzer şekilde, çevre dostu bir çatı restorasyonu için PVC mevcut çatı malzemeleri üzerine uygulanabilir. Düz ve düşük eğimli çatılar için dayanıklı, su geçirmez bir kaplama oluşturmak için mükemmel bir seçimdir.
PVC membran çeşitleri , geleneksel çatı kaplama sistemlerine uygun maliyetli bir alternatiftir ve bireysel bina projesi ihtiyaçlarını koordine etmek için çok sayıda renkte üretilebilir. Parlak beyaz renkte üretildiğinde, bu esnek kumaş membran radyant ısı kazancını azaltır ve daha sıcak havalarda iç sıcaklıkları daha soğuk tutar.

5. SBS Bitümlü Membran Kaplama


SBS Bitümlü Membran çeşitleri, kombine bir takviye (polyester ve fiberglas) ile güçlendirilmiş yüksek performanslı kauçuk modifiye bitümlü bir zardır. SBS bitümlü membranın olağanüstü uzama özellikleri takviyenin mukavemeti ve boyutsal stabilitesi ile birleştiğinde, yeni ve mevcut yapılar için mükemmel bir su yalıtım membranı sağlar. SBS zımparalanmış veya üst yüzey kaplaması ile kaplanırken, alt yüzey kabartmalı ve ısıya duyarlı bir polietilen film ile korunmaktadır.

SBS-Modifiye bitümlü membran, stiren-bütadien-stiren (SBS) ekleyerek sentetik kauçuk modifikasyonlu bitümden oluşur. Bu APP ile aynı şekilde eriyemez, bunun yerine daha sıcak hale gelen ‘yapışkan’ erime sunar. Bu sıvı akışı eksikliği, APP’ye kıyasla daha az ısı alır ve daha hızlı bir kurulum sağlar. SBS sistemleri, açık alevlere izin verilmeyen projelere soğuk yapıştırıcı ile de monte edilebilir. Yapısında kullanılan kauçuk nedeniyle, SBS bitüm APP’de kullanılan plastiğe göre daha esnektir. Bu esneklik, rüzgar, sıcaklık dalgalanması ve genleşme ve büzülmenin yarattığı gerilmelere dayanabilmesini sağlayan kurtarma özelliklerine sahip olduğu anlamına gelir. Daha hızlı kurulum sürelerinin yanı sıra, SBS bitümü oksidasyon veya yaşlanmadan etkilenmez.

Öne Çıkarılanlar

Manisa Asma Tavan Çeşitleri

Asma tavanlar; genellikle ısı ve ses yalıtımı, estetik görünüm, tavanda oluşan deformeleri gidermek am

Manisa Elektrik Su İşleri

Orli Ticaret Demir Doğrama, elektrik ve su tesisatı işlerinde profesyonel ustalığı ile sizlere

Manisa Laminant Lambiri

PARKE NEDİR? Parke yer döşemel

Yorumlar